Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Stekt ørret med asparges og kjørvelsaus

Dette er oppskriften på en enkel, men smakfull rett. Når du steker ørret så kan det være et tips å la den være litt svakt rosa i kjernen, da er den saftigst. 

Stekt ørret med asparges og kjørvelsaus
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær ørreten i serveringsstykker, dryss med salt og la trekke i ca. 10 minutter. 

  • Skyll av saltet og tørk stykkene godt med tørkepapir. 

  • Stek ørreten i olje på middels varme i ca. 2 minutter på hver side. 

  • Brekk av den nederste delen på aspargesen og kok i lettsaltet vann i 2 minutter. 

  • La aspargesen renne godt av og vend i smør.

Saus

  • Pisk eggeplomme sammen med salt og pepper, rør inn eplecidereddik og spe med rapsolje i en tynn stråle til en fyldig saus. 

  • Smak med salt og pepper, og rør inn hakket kjørvel.

Server ørreten med asparges og kjørvelsaus ved siden av.