Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sukkersalting av fisk er en spennende måte å gi fisken en spesiell smak som passer perfekt til lett varmebehandling. En lett fennikelsalat ved siden av passer godt. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 250 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 25 g g sukker sukker
  • 25 g g salt salt

Fennikelsalat

  • 0,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 0,5 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 80 °C.

  • Legg ørreten på et fat og dryss over en blanding av sukker og salt. La den hvile i 10-15 minutter.

  • Skyll fileten i kaldt vann og tørk godt med tørkepapir, og skjær til små munnfuller.

  • Legg bitene på et stekebrett med bakepapir og bak i stekeovnen til bitene har en kjernetemperatur på 40-42 °C, ca. 10 minutter.

Fennikelsalat

  • Grovhakk fennikel og skjær sjalottløk i små biter.

  • Bland fennikel og sjalottløk, og smak til med olivenolje, sitronsaft og salt. Ev. litt pepper om du ønsker.

Server ørreten med fennikelsalat, og pynt gjerne med friske urter.