Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Tartar med ørret er en enkel og delikat rett som fungerer både til forrett og tapas. Servert på rugbrød med ramsløkpuré ved siden av ser det flott ut.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g ørretfilet, uten skinn og bein ørretfilet, uten skinn og bein
  • 1 bunt bunt gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 4 skiver skive rugbrød rugbrød
  • flaksalt flaksalt
  • pepper pepper

Tilbehør

  • 100 g g ramsløkblader ramsløkblader
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts salt salt

Framgangsmåte

  • Bruker du fersk ørret må fisken fryses i et døgn og så tines opp før tilberedning når den skal spises rå. 

  • Skjær ørreten i små terninger, og finhakk gressløk.

  • Bland ørret og gressløk, og smak til med litt flaksalt og pepper.

  • Skjær ut små runde skiver av rugbrødet.

  • Fordel tartaren over rugbrødskivene, og pynt med litt gressløk.

Tilbehør

  • Kjør ramsløk og litt av olivenoljen i en foodprosessor til en glatt saus.

  • Spe med resten av olivenoljen og smak til med salt.

Server tartaren med ramsløkpuré.