Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Piggvar er en eksklusiv fisk som passer til fest. Sammen med hvite asparges, mandelpoteter og andre godsaker har du en oppskrift som faller i smak hos alle.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g piggvarfilet piggvarfilet
  • 3 ss ss klaret smør klaret smør
  • 8 stk stk asparges, hvite asparges, hvite
  • salt og pepper salt og pepper

Potetmos

  • 200 g g mandelpotet mandelpotet
  • 50 g g smør smør
  • 0,5 bunt bunt gressløk gressløk
  • 1 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Sjysaus

  • 1 ts ts sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 5 ss ss smør, usaltet smør, usaltet
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 ss ss hasselnøttflak hasselnøttflak
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Stek piggvarfilet på en side med klaret smør i stekepanne med høy varme. Ta stekepannen til side, legg på lokk og la fisken trekke til den er ferdig.

  • Dryss fisken med salt og pepper.

  • Skrell og kok asparges i lettsaltet vann til den er mør.

Potetmos

  • Skrell potet og kok møre i usaltet vann.

  • Kjør smør og gressløk i en foodprosessor til en glatt masse.

  • Mos potetene, rør inn gressløksmøret og melk.

Sjysaus

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, og riv ingefær.

  • Brun smør og fjern bunnfallet. 

  • Varm opp soyasaus og bland den med smøret. 

  • Tilsett sjalottløk, hvitløk, ingefær og hasselnøttflak, og smak til med sitronsaft og revet skall av sitron.

Server den stekte piggvaren med potetmos, sjyen og hvite asparges.