Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Skalldyrgryte er en smaksrik rett som passer utmerket til selskap. La deg inspirere av denne oppskriften som har et asiatisk preg over seg. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g blåskjell, i lake blåskjell, i lake
  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 400 g g tagliatelle tagliatelle
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 200 g g vårløk vårløk
  • 200 g g selleri selleri
  • 0,5 stk stk ananas ananas

Saus

  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 1 ss ss curry paste, rød curry paste, rød
  • 1 ss ss peanøttsmør peanøttsmør
  • 1 ss ss sukker, brunt sukker, brunt
  • 2 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 1 stk stk lime lime

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken.

  • Finhakk chili og koriander, og skjær vårløk, stangselleri og ananas i biter.

  • Ha chili, koriander, vårløk, stangselleri og ananas i en kasserolle og varm opp på middels varme.

Saus

  • Varm rapsolje i en kasserolle og pisk inn curry paste.

  • Tilsett peanøttsmør, brunsukker, kokosmelk og saften fra lime og bland godt. 

  • Hell sausen over i kasserollen med chili, koriander, vårløk, stangselleri og ananas, og la blandingen koke på svak varme.

  • Ha i blåskjell, reker og pasta, og vend alt forsiktig sammen.

Server skalldyrgryten med brød.