Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Wok med reker er minst like godt som det er sunt. Oppskriften inneholder mange gode råvarer som gir smak og sausen setter en siste spiss på retten!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg reker, med skall reker, med skall
  • 4 pors pors risnudler risnudler
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 0,25 stk stk rødkål rødkål
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • olivenolje, med chili olivenolje, med chili

Saus

  • 0,5 stk stk lime lime
  • 4 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 1 ss ss sesamolje sesamolje
  • 3 ss ss vann vann
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • sesamfrø sesamfrø

Framgangsmåte

  • Rens reker.
  • Kok risnudler etter anvisning på pakken. Klipp i mindre strimler etter et raskt oppkok.
  • Skjær gulrot i tynne staver, rødkål i tynne strimler, vårløk i tynne ringer og agurk i terninger.
  • Riv ingefær fint på et rivjern.
  • Wok gulrot, rødkål og vårløk raskt i en wokpanne eller en stekepanne med olivenolje i.
  • Tilsett nudler og bland godt.
  • Ta woken av varmen og ha i reker og agurk.

Saus

  • Press saften av lime, og bland det sammen med soyasaus, sweet chilisaus, sesamolje og vann.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Hell sausen over woken før servering.

Server wok med sesamfrø drysset over.

Tips: Rist gjerne sesamfrø i en tørr stekepanne for ekstra smak.