Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Bakt potet fylt med reker

Bakt potet er en klassiker som kan varieres i det uendelige. Her har vi spicet opp bakepoteten med reker og et fyll av crème fraîche, løk og persille. 

Bakt potet fylt med reker
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Bak potet mør i stekeovnen, det tar ca. 1 time.

  • Del potet i to, skrap ut innholdet forsiktig, og mos det med helmelk og olivenolje.

  • Rør inn revet parmesan, og smak til med salt og pepper.

Fyll

  • Finhakk rødløk, sjalottløk og selleri.

  • Ha olivenolje i en stekepanne og fres rødløk, sjalottløk og selleri blankt. 

  • Rør inn crème fraîche og persille, og trekk stekepannen av varmen.

  • Vend inn rekene, og smak til med salt og pepper. 

  • Ha potetmos og fyll i de halve potetskallene.

Server bakt potet med cherrytomater ved siden av. 

Tips: Spar gjerne litt av rekene til pynt.