Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften med reker og fetaost er en ny og spennende måte å tilberede reker på. Imponer venner og kjente med couscoussalat til forrett eller til koldtbord.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 3 dl dl vann vann
  • 1 ts ts smør smør
  • 3 dl dl couscous couscous
  • 3 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 2 dl dl fetaost fetaost
  • 1 dl dl koriander, frisk koriander, frisk

Dressing

  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 2 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • 0,3 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • salt salt

Tilbehør

  • koriander, frisk koriander, frisk

Framgangsmåte

  • Ha vann og smør i en kasserolle, og kok opp. 

  • Rør inn couscous, legg på lokk og ta vekk fra varmen.

  • La stå i ca. 5 minutter. 

  • Rør couscous luftig med en gaffel og avkjøl.

  • Del tomat i to og fjern kjernene. 

  • Skjær tomatkjøttet og paprika i terninger.

  • Bland sammen reker, couscous, grønnsaker og fetaost.

Dressing

  • Riv skallet av sitron og finhakk hvitløk.

  • Pisk sammen olivenolje, eplecidereddik, sitronskall, hvitløk og krydder.

  • Smak til med salt og vend dressingen inn i salaten.

Server med hakket koriander drysset over.