Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fajitas med reker og mangosalsa

Lag smakfulle fajitas med reker, mangosalsa og rømmesaus. Denne oppskriften kan kanskje erstatte fredagstacoen?

Fajitas med reker og mangosalsa
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Rens chili for frø og hinner, og finhakk den, hvitløk og vårløk.

  • Skjær paprika i strimler.

  • Stek grønnsakene i varm olje i et par minutter til de er gjennomvarme. De må ikke bli bløte.

  • Tilsett reker, saften av lime, hakket koriander, salt og pepper, og la alt lunes uten koking.

Mangosalsa

  • Skjær mango i små terninger og vårløk i tynne skiver.

  • Riv skallet og press saften av lime.

  • Finhakk mynte.

  • Vend sammen ingrediensene til mangosalsaen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Rømmesaus

  • Finhakk chili og hvitløk, og riv skallet av lime.

  • Bland sammen ingrediensene til rømmesausen og la den stå og trekke i kjøleskap i ca. 1 time før servering.

Server reker, mangosalsa og rømmesaus i varme tortillawraps.