Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Futomaki betyr "tykk rull" og er sushi fylt med mange ingredienser. Her er den fylt med reker, krabbe og grønnsaker. Det er beregnet 3-4 biter til hver porsjon.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g reker, med skall reker, med skall
  • 3 ss ss krabbekjøtt krabbekjøtt
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 0,2 ts ts salt salt
  • 0,5 ss ss riseddik riseddik
  • 0,6 dl dl sushiris sushiris
  • 0,8 dl dl vann vann
  • 1 ss ss majones majones
  • 0,5 ts ts chilisaus chilisaus
  • 2 stk stk asparges asparges
  • 3 ss ss isbergsalat isbergsalat
  • 2 ss ss vårløk vårløk
  • 1 ark ark nori-sjøgress nori-sjøgress
  • 1 ss ss lakserogn lakserogn
  • bambusmatte bambusmatte

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Rens rekene.

  • Bland krabbekjøttet med majones og chilisaus.

  • Forvell asparges.

  • Finsnitt isbergsalat og vårløk.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.

  • Fordel reker, krabbemajones, asparges, isbergsalat og vårløk langs den nederste kanten.

  • Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.

  • Skjær rullen i 12-16 biter.

Legg sushibitene på et fat og server med lakserogn over.