Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Gazpacho er en kald tomatbasert grønnsakssuppe med opprinnelse fra Spania. Prøv gazpacho med reker, den passer godt til tapas eller som forrett.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 0,25 ts ts kajennepepper kajennepepper
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 0,5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 10 stk stk tomat tomat
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

Framgangsmåte

  • Riv skallet av sitron og bland det med kajennepepper.

  • Vend inn rekene og la det hele tørrmarinere til suppen er ferdig.

  • Skjær paprika, sjalottløk, hvitløk, agurk og tomat i biter. 

  • Legg noen grønnsaksbiter til siden, ha resten i en blender og kjør til en glatt, jevn suppe.

  • Spe med olivenolje mens maskinen kjører.

  • Smak til med saft av sitron, salt og pepper.

  • Ha rekene i suppen rett før servering.

Server suppen med grønnsaksbiter og gressløk drysset over.