Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En rekecocktail er en nydelig liten rett som passer godt som forrett. Denne gode klassikeren går aldri av moten og ingen blir lei.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 pack pack crispisalat crispisalat
  • 1 stilk stilk stangselleri stangselleri
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat

Dressing

  • 3 ss ss kremfløte kremfløte
  • 3 ss ss majones majones
  • 3 ss ss ketchup ketchup
  • 1 ts ts worcestershiresaus worcestershiresaus
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 0,5 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • rugbrød rugbrød
  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Riv salat, skjær stangselleri i tynne skiver og del tomat i to.

  • Legg reker, salat, stangselleri og tomat lagvis i porsjonsskåler.

Dressing

  • Pisk kremfløte lett, og bland med majones og ketchup.

  • Smak til med worcestershiresaus.

  • Ha i saften av sitron til dressingen får passe konsistens.

  • Smak til med paprikapulver, salt og pepper.

  • Drypp litt dressing over salaten, og ha resten ved siden av.

  • Dryss over litt pepper og paprikapulver.

Server med rugbrød, sitronbåter og resten av dressingen.