Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Kremet rekesuppe

En smakfull suppe gjør seg godt som forrett. Denne oppskriften er for deg som vil imponere gjestene dine med gode smaker. 

Kremet rekesuppe
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet. 

  • Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.

  • Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt. 

  • Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til. 

  • Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter. 

  • Sil av kraften, kok opp og tilsett kremfløte. 

  • Kok til suppen tykner litt.  

  • Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.

  • Tilsett rekene rett før servering.

Vårløkolje

  • Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser. 

  • Sil oljen og smak til med litt salt.

Server suppen med vårløkolje dryppet over, med brød ved siden av.