Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lag squashgetti med reker og nyt sammen med noen du er glad i. Denne oppskriften er både sunn, smakfull og spennende. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 4 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • 1 ss ss rapsolje rapsolje
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 2,5 ss ss parmesan, revet parmesan, revet
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • sitroner sitron

Framgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og chili, og fres det i rapsolje i 1 minutt.

  • Tilsett rekene og la det frese i 1 minutt til. Pass på tiden så ikke rekene blir tørre.

  • Ha rekene over i en skål og sett til side. 

  • Lag tynne strimler av squash med en mandolin eller spiralizer.

  • Varm squashstrimlene i en stekepanne med rapsolje i et par minutter.

  • Bland sammen matfløte, eggeplomme og parmesan, hell det over i stekepannen og varm opp.

  • La det trekke på lav varme i fem minutter. Pass på at varmen ikke blir for høy, da stivner eggeblandingen.  

  • Smak til med salt og pepper.

  • Vend inn rekene rett før servering. 

Server med sitronbåter og topp gjerne med litt revet parmesan. 

Tips: Hvis du ikke har en mandolin eller spiralizer kan du skjære squash i fire deler på langs, og strimle med en ostehøvel eller potetskreller.