Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Pasta med skalldyr og chilidressing

Pasta passer til alt, så hvorfor ikke prøve pasta med skalldyr? I denne oppskriften har du reker, sjøkreps og blåskjell i pastaen sammen med chilidressing.

Pasta med skalldyr og chilidressing
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Rens reker og sjøkreps.

  • Damp blåskjell i eplejuice og finhakket hvitløk til de åpner seg. 
  • Kok pasta etter anvisningen på pakken. Sil kokevannet fra.
  • Ha blåskjellene i pastaen.

Marinade

  • Finhakk hvitløk, rør sammen ingrediensene til marinaden og hell den over rekene og sjøkrepsen. La de trekke i marinaden i 30 minutter. 

  • Stek reker og sjøkreps i en varm stekepanne i 1 minutt, så de blir varme. Bland med blåskjellpastaen.

Dressing

  • Press saften av lime, finhakk chili og koriander, og bland sammen ingrediensene til dressingen. Smak den til.

Vend skalldyrpastaen inn i dressingen og server med limebåter, koriander og brød.