Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En frisk salat med pasta og reker passer like godt til en forrett, som til middag eller lunsj. Med hjemmelaget pesto får du en smakfull og fargerik rett. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 400 g g pasta pasta
  • 1 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 100 g g vårløk vårløk
  • 200 g g cherrytomat cherrytomat

Pesto

  • 1 potte potte basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 2 ss ss pinjekjerner pinjekjerner
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 dl dl rapsolje rapsolje
  • 50 g g parmesan cheese parmesan cheese
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl i kaldt vann.

  • Vask og skjær salat og vårløk, og del cherrytomater i to.

  • Bland salat, vårløk og cherrytomater, og legg på et serveringsfat.

Pesto

  • Ha alle ingrediensene til pestoen i en blender, og kjør til alt er godt blandet. 

  • Smak til med salt og pepper.

  • Vend pastaen inn i pestoen, og ha over salaten sammen med rekene. 

Server pastasalaten med brød.