Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Pizza er en favoritt hos de fleste. Hva med å prøve en ny vir med reker som topping. Dette er en fin variasjon til den tradisjonelle pizzaen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 200 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 25 g g gjær gjær
  • 1,5 dl dl vann vann
  • 1 ss ss olje olje
  • 1 ts ts salt salt
  • 4 dl dl hvetemel hvetemel
  • 2 dl dl ost, revet ost, revet
  • 2 ts ts oregano oregano

Pizzasaus

  • 1 stk stk løk løk
  • 0,5 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ts ts tomatpuré tomatpuré
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 3 ss ss basilikum, frisk basilikum, frisk
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • sukker sukker

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olje, salt og mesteparten av hvetemelet.

  • Arbeid til en fast glatt deig, og sett til heving i ca. 20 minutter.

  • Kjevle ut pizzadeigen og legg den på bakepapir på stekebrett. La bunnen heve i ca. 10 minutter.

  • Stek pizzabunnen i ca. 10 minutter, ta den ut og sett stekeovnen på 220 °C.

Pizzasaus

  • Finhakk løk og fennikel.

  • Surr løk blank i olivenolje og rør inn tomatpuré.

  • Tilsett fennikel og hermetiske tomater, og la sausen koke på svak varme ca. 8-10 minutter.

  • Ha i finhakket gressløk og basilikum når sausen er ferdig. 

  • Smak til med salt og pepper, og litt sukker.

  • Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg ost på toppen. 

  • Dryss over oregano og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter, til osten har smeltet og fått farge.

  • Ta ut pizzaen, strø over reker og sett tilbake i stekeovnen i 1 minutt slik at rekene blir varmet opp.

Server pizzaen nystekt.