Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Potet- og purresuppe med reker

Dette er oppskriften på en god og mettende suppe. Suppen er enkel å lage og har få ingredienser. Alt du trenger ved siden av er grovt brød.

Potet- og purresuppe med reker
Foto: Tom Haga

Framgangsmåte

  • Vask og skrell potet og del dem i skiver.

  • Vask, rens og finhakk gressløk og den nedre delen av purren.

  • Kok opp vann og tilsett buljongterning.

  • Kok potet og purre møre i grønnsaksbuljongen, og mos alt sammen til en jevn suppe.

  • Tilsett mer vann dersom suppen blir tykk.

  • Tilsett matfløte, kok opp suppen og smak til med salt og pepper.

  • Pisk opp suppen med en stavmikser rett før servering.

  • Tilsett reker og dryss over finhakket gressløk.

Server suppen med grovt brød ved siden av.