Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gi fiskeburgeren en ny vri med reker istedenfor fisk. I denne oppskriften finner du også en dressing som passer utmerket.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 3 ss ss griljermel griljermel
  • 3 ss ss matfløte matfløte
  • 1 ss ss vann vann
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Dressing

  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 dl dl dill, frisk dill, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 dl dl crème fraîche, lett crème fraîche, lett
  • 0,5 dl dl majones, lett majones, lett
  • 2 ss ss sennep, søt sennep, søt
  • sukker sukker
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 4 stk stk burgerbrød burgerbrød
  • 4 stk stk salatblad salatblad
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk rødløk rødløk

Framgangsmåte

  • Hakk rekene.

  • Bland griljermel, matfløte og vann, og la svelle litt.

  • Finhakk løk, og bland med reker, egg, litt salt og pepper.

  • Rør sammen de to blandingene, og form én burger per porsjon.

  • Stek hver burger i smør i ca. 2 minutter på hver side. Snu dem forsiktig så de ikke faller sammen.

Dressing

  • Finhakk hvitløk og dill, og press saften og riv skallet av sitron.

  • Bland sammen alt til dressingen og smak til med sukker, salt og pepper.

Server rekerburger i burgerbrød med dressing, salat, agurk og rødløk.