Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Reker med smakfulle sauser

Her finner du oppskrift på fire gode sauser du kan servere til rekene: Urteolje, aïoli, valnøttpesto og chilirømme. Lag en, to, tre - eller alle fire. Server med godt brød.

Reker med smakfulle sauser
Foto: Kim Holthe

Framgangsmåte

  • Ha rekene i en bolle.

Urteolje

  • Kjør bladpersille, hvitløk og pinjekjerner med stavmikser til du får en jevn masse.

  • Spe med olje og smak til med salt og pepper.

Aïoli

  • Press hvitløk, og pisk godt sammen med egg, sitronsaft, salt, pepper og sukker.

  • Spe med olje i en tynn stråle mens du pisker.

  • Finhakk gressløk og bland det i aïolien.

Pesto

  • Kjør basilikum, valnøtter, revet parmesanost, olivenolje og saften fra sitron med stavmikser til du får en jevn masse.

Chilirømme

  • Bland sammen lettrømme og sweet chilisaus.

  • Smak til med kajennepepper, og ev. mer sweet chilisaus.

Server reker med brød og de sausene du foretrekker.