Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Et deilig rekesmørbrød passer godt til frokost, lunsj eller på koldtbord, og er lett å lage. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall

Dressing

  • 4 ss ss majones majones
  • 2 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • 2 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 0,25 ts ts sennep sennep
  • 1 ss ss rødløk rødløk
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • 8 skiver skive loff loff
  • 4 stk stk salatblad salatblad
  • smør smør
  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Grovhakk halvparten av rekene og behold resten hele.

Dressing

  • Pisk sammen majones og crème fraîche.

  • Smak til med sitronsaft, sennep, salt og kajennepepper.

  • Rør inn finhakket rødløk og de grovhakkede rekene.

Tilbehør

  • Stek loff i litt smør og avkjøl på tørkepapir.

  • Legg salat på halvparten av loffskivene, fordel dressingen over og ha de hele rekene på toppen.

  • Legg de andre loffskivene over.

Server med sitronbåter ved siden av, og gjerne litt frisk dill på toppen.