Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne rekesuppen med spinat, kikerter og tomat er en fin suppe for deg som ønsker en forandring fra den tradisjonelle fiskesuppen. Dette er en suppe som varmer.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk stk poteter potet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl kikerter kikerter
  • 1 kvister kvist timian, frisk timian, frisk
  • 2,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 400 g g hermetiske tomater, grovhakkede hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • salt og pepper salt og pepper
  • 400 g g spinat spinat
  • 3 ts ts bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 300 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 400 g g hermetiske cherrytomater hermetiske cherrytomater

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skrell og skjær potet i biter.

  • Finhakk hvitløk og grovhakk chili.

  • Varm olivenolje i en gryte, og ha i potet, hvitløk, kikerter, timian og hvitvin.

  • Kok hvitvinen inn til en tredel.

  • Ha i chili, hermetiske cherrytomater og hermetiske tomater, og la det småkoke i ca. 30 minutter.

  • Smak til med eplecidereddik, salt og pepper.

  • Vask spinaten og riv av stilken, og hakk bladpersille. 

  • Ha reker, spinat og bladpersille i suppen, og rør om et par ganger.

Server suppen straks med brød ved siden av.