Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne spanske suppen kalles gazpacho og er en kald grønnsakssuppe med smaker av tomat, hvitløk og olivenolje. Her har vi har tilført reker til oppskriften. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 1 kg kg tomat tomat
  • 2 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 skiver skive brød brød
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss sherryeddik sherryeddik
  • limesaft limesaft
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skyll tomat og paprika, skrell agurk, rens hvitløk og smuldre brød.

  • Kjør grønnsakene, brødsmuler, olivenolje og sherryeddik, til en glatt, jevn suppe med en stavmikser eller blender.

  • Smak til med limesaft, salt og pepper.

  • Ha suppen i små glass.

Server suppen toppet med reker. Pynt gjerne med friske urter hvis du har. 

Tips: Tykkelsen på suppen kan justeres med vann hvis den er for tykk, eller brødsmuler hvis den er for tynn.