Framgangsmåte
- Pill rekene. Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.
- Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.
- Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.
- Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.
- Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.
- Tilsett eventuelt litt rom om du ønsker.
Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering. Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.
Kokkens note: Hvis man skal gjøre om skagenrøren til et skikkelig luksusmåltid, kan man tilsette kokte sjøkreps som man renser og kutter I små biter. Gjerne med en skje god sikrogn eller løjrom på toppen.
Smaklig måltid!