Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Toast Skagen

Toast Skagen er en av de mest populære forrettene i Sverige. Den består av smørstekt eller ristet hvitt brød med reker i en majonesbasert blanding som har fått navnet Skagenrøre. Dette er en svensk klassiker som er perfekt til sommerens koldtbord.

Skagenrøre på toast
Foto: Tom Haga

Framgangsmåte

  • Pill rekene. Hvis du bruker reker i lake eller fryste reker, så husk å la væsken eller vannet renne av slik at de blir så tørre som mulig.
  • Kutt opp rekene og legg dem i en skål. Du kan eventuelt spare 2-3 reker som kan brukes til å pynte røren med.
  • Finhakk dillen og skjær rødløken i fine skiver. Bland det deretter sammen med rekene.
  • Ha i majones og crème fraiche. Bland det sammen i en røre.
  • Smak til skagenrøren med salt, pepper og saften av en sitron.
  • Tilsett eventuelt litt rom om du ønsker.

Skagenrøren er nå serveringsklar, men den kan også settes tildekt i kjøleskapet for senere servering. Anrett rekesalaten på toasten og pynt med dill, sitron og reddikskiver.

Kokkens note: Hvis man skal gjøre om skagenrøren til et skikkelig luksusmåltid, kan man tilsette kokte sjøkreps som man renser og kutter I små biter. Gjerne med en skje god sikrogn eller løjrom på toppen.

Smaklig måltid!