Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Vietnamesiske vårruller med peanøttsaus

Vårruller med en spennende kombinasjon av reker, friske grønnsaker og søtsyrlig peanøttsaus. Denne kan bli en ny favoritt til helgekosen. 

Vietnamesiske vårruller med peanøttsaus
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skrell agurk, fjern kjernene og skjær i strimler.

  • Skjær mango, paprika, gulrot og avokado i tynne strimler.

  • Skyll koriander og legg på tørkepapir så den får tørke.

  • Legg et ark rispapir i vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg.

  • Ha i litt reker, grønnsaker og koriander, brett inn sidene og rull den stramt sammen.

  • Gjenta til det er tomt for ingredienser.

Peanøttsaus

  • Riv ingefær, og finhakk hvitløk og chili.

  • Rør sammen alle ingrediensene til sausen bortsett fra de hele peanøttene.

  • Grovhakk peanøttene og dryss over peanøttsausen ved servering.

Server vårruller med peanøttsaus ved siden av.