Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Her finner du oppskriften på en smakfull wok med reker. Ved siden av serverer du brød og en hjemmelaget majones med smak av reker.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g reker, med skall reker, med skall
  • 0,5 stk stk kinakål kinakål
  • 100 g g sukkererter sukkererter
  • 1 stk stk paprika, søt paprika, søt
  • 0,5 stk stk blomkål blomkål
  • 2 ss ss olje olje
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • 1 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 klyper klype kajennepepper kajennepepper
  • 100 g g spirer spirer

Mayonnaise

  • 1 dl dl rapsolje rapsolje
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 1 ss ss sennep sennep
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Rens rekene og ta vare på skallet.

  • Finsnitt kinakål, sukkererter og paprika, og del blomkål i små buketter.

  • Stek alle grønnsakene i olje på sterk varme i ca. 2 minutter. 

  • Rør inn soyasaus, fiskebuljong og kajennepepper, og gi det hele et godt oppkok.

  • Vend inn rekene og varm dem forsiktig i 1 minutt.

Majones

  • Varm rekeskall og rapsolje på middels varme til det dufter kraftig av skallene. 

  • Avkjøl oljen og sil fra skallene.

  • Skill egg.

  • Pisk sammen eggeplomme, sitronsaft, sennep, salt og pepper, og spe med oljen i en tynn stråle til en fyldig majones. Bruk gjerne stavmikser eller håndmikser.

  • Pisk eggehvite halvstiv og vend den inn til slutt.

Server woken med spirer drysset over, og med majonesen og brød ved siden av.

Tips: Du kan også bruke vanlig majones om du ikke vil lage din egen.