Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Rødspette passer perfekt i woken. Denne retten med sursøt saus gir middagen en asiatisk vri. Wok med rødspette tar kort tid å lage og passer til hele familien.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g rødspettefilet rødspettefilet
  • 3 ss ss olje olje
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,5 stk stk paprika paprika
  • 0,5 stk stk blomkål blomkål
  • 100 g g brokkoli brokkoli
  • 100 g g sukkererter sukkererter
  • 1 ss ss soyasaus soyasaus
  • 2 ts ts potetmel potetmel
  • 2 dl dl fiskebuljong fiskebuljong
  • 4 ss ss sursøt saus sursøt saus
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • ris ris

Framgangsmåte

  • Skjær rødspette i tykke strimler.

  • Varm olje i en wok eller dyp stekepanne og stek fisken i ca. 1 minutt. Ta den opp og legg til side.

  • Skjær grønnsaker i strimler, stek i 2-3 minutter og hell på soyasaus.

  • Rør potetmel ut i fiskebuljong og hell i woken. Rør om og gi det hele et raskt oppkok.

  • Tilsett sursøt saus og smak til med salt og pepper.

  • Vend fisken forsiktig i grønnsakene og varm den i ca. 1 minutt.

Server woken med ris. Pynt gjerne med friske urter hvis du har.