Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Laksemousse passer godt til store anledninger, den er som skapt for koldtbordet. Denne laksemoussen er laget med røket laks og lakserogn toppen med rømmesaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 300 g g røkt laks røkt laks
  • 50 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 150 g g lakserogn lakserogn
  • 2 stk stk gelatinplate gelatinplate
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft

Rømmesaus

  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 50 g g lakserogn lakserogn

Tilbehør

  • salat salat
  • loff loff

Framgangsmåte

  • Kjør røkt laks og smør sammen i en foodprosessor.

  • Rør inn lettrømme og lakserogn.

  • Bløt gelatinplate i kaldt vann i ca. 5 minutter og klem ut vannet.

  • Smelt gelatin i sitronsaft enten i mikrobølgeovn eller på svak varme på kokeplaten.

  • Rør gelatinen inn i lakseblandingen.

  • Fyll lakseblandingen i godt smurte porsjonsformer og sett formene i kjøleskap så moussen stivner.

  • Hvelv moussen ut på porsjonstallerkener. 

Rømmesaus

  • Rør sammen lettrømme og lakserogn.

Server laksemousse med rømmesaus, salat og ristet loff.

Tips: Moussen kan også fylles i en stor form eller skål.