Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Nigiri sushi er kanskje mest kjent som en risball med en skive laks på toppen, men den kan varieres. I denne oppskriften er risen toppet med sardiner og gressløk.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 8 stk stk hermetiske sardiner, i olje hermetiske sardiner, i olje
  • 1,5 ss ss sukker sukker
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 dl dl riseddik riseddik
  • 8 dl dl sushiris sushiris
  • 2 ss ss gressløk gressløk

Tilbehør

  • soyasaus, lys soyasaus, lys
  • wasabi wasabi
  • ingefær, syltet ingefær, syltet

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Ta sardiner ut av oljen og la dem renne av seg på tørkepapir.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Ta ca 1 ss sushiris, og form forsiktig med en hånd til en avlang bit formet som et riskorn.

  • Stryk litt wasabi på risen og legg en sardin over. Klem forsiktig langs sidene og på toppen slik at sardinen og risen fester seg til hverandre.

  • Dryss over finhakket gressløk.

Server sushibitene med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.