Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Barnas sei med tomat

Sei med tomat, gulrot og basilikum er en rett som garantert vil falle i smak hos små barn. De spennende smakene vil sette fart på matlysten.

Barnas sei med tomat
Foto: Sentralen

Framgangsmåte

  • Skjær sei i biter og sjekk for bein. 

  • Skjær løk, gulrot og tomat i små biter, og kok møre i usaltet vann under lokk i ca. 15 minutter.

  • Finhakk basilikum og persille og ha i kasserollen.

  • Tilsett sei de siste 3-4 minuttene og la trekke. 

  • Hell av kokevannet i en skål og ha olivenolje i kasserollen.

  • Spe på med litt av kokevannet, og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens. 

Denne retten passer til barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.