Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Sitrusmarinert fisk servert med enkelt tilbehør passer både til forrett eller på et koldtbord. I denne oppskriften er sei marinert i lime og servert med salsa.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 2,5 dl dl limesaft limesaft

Salsa

  • 5 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 ss ss chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 12 stk stk oliven, grønn oliven, grønn
  • 2 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 1 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 1 ts ts oregano oregano
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • lime lime
  • kjeks, salte kjeks, salte
  • oliven, grønn oliven, grønn
  • 1 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus

Framgangsmåte

  • Skjær seien i terninger på ca. 2 cm og legg dem i en bolle. 

  • Hell over limesaft så den dekker seien og la den marinere 2,5 timer i romtemperatur.

Salsa

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og hakk tomatkjøttet.

  • Finhakk løk og chili, grovhakk koriander og oliven, og ha i en bolle sammen med tomatpuré, sweet chilisaus og oregano. 

  • Rør sammen og smak til med salt og pepper. 

  • Finhakk hvitløk og surr i olivenolje i 3 minutter. 

  • Sil olivenoljen over i salsaen og kast hvitløken. Rør oljen godt inn.

  • Skyll seien godt i kaldt vann, og la den stå 5 minutter i kaldt vann. Skyll den en gang til før servering.

Server seien med salsa, limebåter og salte kjeks, og pynt med grønne oliven.