Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fisk- og skalldyrsuppe

I denne oppskriften er mange av havets skatter samlet i en suppe. Men paprika, tomat, purre, chili og basilikum er dette en spennende suppe for spesielle anledninger.

Fisk- og skalldyrsuppe
Foto: Studio Dreyer Hensley

Framgangsmåte

  • Skjær laks- og seifilet i terninger på ca. 3 cm.

  • Skjær potet, gulrot, purre og paprika i små terninger. 

  • Finhakk hvitløk og bland sammen med olje.

  • Surr grønnsaksterningene i oljeblandingen i en kasserolle.

  • Hakk de hermetiske tomatene, bland med buljongterning og ha sammen med grønnsakene.

  • Fyll på med vann, kok opp og spe med matfløte.

  • Smak til med provencekrydder, chilipulver og pepper.  

  • La suppen koke i ca. 20 minutter.

  • Tilsett fisken og kok videre i ca. 10 minutter. 

  • Ha i blåskjell de siste 5 minuttene av koketiden. 

  • Tilsett rekene like før servering.

Server suppen med hvitløksbrød.