Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Grillet sei i folie

I denne oppskriften får seien deilig smak av urter, chili og sitrongress når du griller den i folie. Sammen med grillede nypoteter skaper seien sommer på tallerkenen.

Grillet sei i folie
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Dryss salt på seifileten og la den hvile i ca. 10 minutter.

  • Kok nypotet til de er nesten møre, avkjøl og skjær dem i tykke skiver.

  • Legg seien på et stykke aluminiumsfolie smurt med olje og dryss over korianderfrø.

  • Riv skall og press saft av lime, finhakk chili, sitrongress og mynte.

  • Bland skall og saft av lime med chili, sitrongress og mynte, og smør blandingen over seien.

  • Brett aluminiumsfolien rundt seien og grill den ca. 15 minutter, under lokk hvis grillen har det.

  • Pensle potetene med litt olje og grill dem på begge sider.

  • Åpne aluminiumsfolien med sei og dryss finhakket koriander over før servering.

Salat

  • Riv salat og grovhakk bladpersille.

  • Finhakk rødløk, og skjær agurk og eple i terninger.

Dressing

  • Grovhakk hasselnøtter, og bland med honning, eplecidereddik og olivenolje.

  • Smak til dressingen med salt, pepper og litt sesamolje.

  • Bland dressingen forsiktig inn i salaten.

Server grillet sei og potet med salaten ved siden av.