Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En fiskeburger kan serves som både middag og lunsj, og tas med på tur. I denne oppskriften lager du selv dressingen, men du kan også kjøpe den ferdig i butikken.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 dl dl melk melk
  • 2 ts ts potetmel potetmel
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • smør smør

Dressing

  • 1 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 dl dl majones majones
  • 1 ss ss sweet chilisaus sweet chilisaus
  • 1 ss ss agurkmix agurkmix

Tilbehør

  • 1 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk tomat tomat
  • 8 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 4 stk stk burgerbrød burgerbrød

Framgangsmåte

  • Del fiskefileten i biter og ha bitene i en foodprosessor.

  • Tilsett salt og kjør maskinen til deigen er jevn og seig – det tar bare noen sekunder.

  • Hell i melken i ca. 3 porsjoner, la maskinen gå mellom hver gang slik at melken blandes godt inn og farsen blir glatt.

  • Ha i potetmel, pepper og gressløk.

  • Stek en liten prøvekake og smak om den er passe krydret.

  • Form flate kaker og stek dem i smør, ca. 3 minutter på hver side.

Dressing

  • Rør sammen ingrediensene til dressingen.

Tilbehør

  • Vask salaten.

  • Skjær agurk, rødløk og tomat i skiver, og vask cherrytomatene.

  • Varm burgerbrødene etter anvisning på pakken.

Server seiburgerne i burgerbrød med dressing, salat og grønnsaker, og med cherrytomater ved siden av.