Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Hjemmelagde seikarbonader

Seikarbonader kan du enkelt lage selv. Det er bare å kjøre det sammen i en foodprosessor, forme kaker og steke i en panne. Det trenger ikke være så vanskelig å lage fiskemat selv. 

Hjemmelagde seikarbonader
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Skjær sei i strimler og kjør i en foodprosessor sammen med saltet.

  • Rør inn potetmel, finhakket gressløk og pepper, og spe med melk litt om gangen til en fast farse.

  • Form store karbonader og stek dem i smør på middels varme til de er brun og gjennomstekte, ca. 3 minutter på hver side.

Gulrotstuing

  • Skjær gulrot i små terninger og strimle sukkererter.

  • Kok grønnsaker møre i lettsaltet vann.

  • Sil av kokevannet, men ta vare på det.

  • Kok opp grønnsaksvannet. Pisk sammen hvetemel og matfløte, og pisk det inn i grønnsaksvannet. 

  • La sausen småkoke i 4-5 minutter.

  • Tilsett grønnsaker og la dem bli ordentlig varme.

Server seikarbonader med gulrotstuingen og potet ved siden av. Pynt med gressløk drysset over.