Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt fisk er enkelt å lage, og kan varieres på tusen forskjellige vis. I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med kokte poteter og flatbrød.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 3 dl dl eplejuice eplejuice
  • 1 ts ts corn starch corn starch

Tilbehør

  • flatbrød flatbrød
  • grønnsaker grønnsaker

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Riv skallet og press saften av sitron.

  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd.

  • Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall.

  • Skjær vårløk i tynne ringer.

  • Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice.

  • Rør inn maisennajevner, gi sausen et raskt oppkokt, og hell den over fisken.

  • Stek formen i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.

Server fisken i formen med kokte grønnsaker og flatbrød ved siden av.