Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus

Ovnsbakt fisk er enkelt å lage, og kan varieres på tusen forskjellige vis. I denne oppskriften er sei bakt med en frisk saus og servert med kokte poteter og flatbrød.

Ovnsbakt sei i sitron- og eplesaus
Foto: Synøve Dreyer

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seifileten i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Riv skallet og press saften av sitron.

  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form sammen med hele hvitløksfedd.

  • Drypp olivenolje over og dryss på sitronskall.

  • Skjær vårløk i tynne ringer.

  • Kok opp sitronsaft, vårløk og eplejuice.

  • Rør inn maisennajevner, gi sausen et raskt oppkokt, og hell den over fisken.

  • Stek formen i stekeovnen til fisken er gjennomkokt, ca. 15 minutter.

Server fisken i formen med kokte grønnsaker og flatbrød ved siden av.