Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Ovnsbakt sei i sitronsaus

Sitron gir denne oppskriften en frisk smak. Med sei og grønnsaksblanding etter ønske er dette en ovnsbakt rett du gjerne prøver mer enn en gang.

Ovnsbakt sei i sitronsaus
Foto: Norwegian Seafood Council

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær fisken i serveringsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Legg fiskestykkene i en smurt ildfast form og fordel grønnsakene over.

Saus

  • Riv skall og press saften av sitron.

  • Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med fiskekraft og kremfløte. 

  • La sausen småkoke i ca. 3 minutter, og rør inn skall av sitron.

  • Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. 

  • Hell sausen over fisken, og dekk formen med aluminiumsfolie. 

  • Bak i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter. 

Server med kokte poteter.

Tips: I denne oppskriften kan du selv velge hvilken grønnsaksblanding du ønsker.