Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Denne oppskriften er en ny vri på den tradisjonelle seibiffen med stekt løk. Den panerte seien serveres med ulike løksorter, sjy, potet og brokkoli. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl hvetemel hvetemel
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • olivenolje olivenolje

Løkblanding

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 4 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 bunt bunt vårløk vårløk
  • 2 ss ss smør smør
  • 0,5 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 dl dl vann vann
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • poteter potet
  • brokkoli brokkoli

Framgangsmåte

  • Skjær seifileten i porsjonsstykker.

  • Bland hvetemel, salt og pepper, og vend seistykkene i blandingen.

  • Stek fisken på middels varme i olivenolje, til den er så vidt gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side.

 Løkblanding

  • Skjær rødløk i båter, sjalottløk i ringer, og vårløk i biter på ca. 3 cm.

  • Brun løken i smør, hell over fiskebuljong blandet ut med vann, og la det surre til løken er mør.

  • Smak til sjyen med salt og pepper.

Server seien med løkblandingen, sjy, kokte poteter og brokkoli.