Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften er en ny vri på den tradisjonelle seibiffen med stekt løk. Den panerte seien serveres med ulike løksorter, sjy, potet og brokkoli. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 dl dl hvetemel hvetemel
  • 2 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • olivenolje olivenolje

Løkblanding

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 4 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 bunt bunt vårløk vårløk
  • 2 ss ss smør smør
  • 0,5 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 1 dl dl vann vann
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • brokkoli brokkoli

Framgangsmåte

  • Skjær seifileten i porsjonsstykker.

  • Bland hvetemel, salt og pepper, og vend seistykkene i blandingen.

  • Stek fisken på middels varme i olivenolje, til den er så vidt gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side.

 Løkblanding

  • Skjær rødløk i båter, sjalottløk i ringer, og vårløk i biter på ca. 3 cm.

  • Brun løken i smør, hell over fiskebuljong blandet ut med vann, og la det surre til løken er mør.

  • Smak til sjyen med salt og pepper.

Server seien med løkblandingen, sjy, kokte poteter og brokkoli.