Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Dette er oppskriften på en spennende suppe med sei, gulrot og ingefær. Suppe er enkel og smakfull mat som varmer både til lunsj og middag.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 l l vann vann
  • 2 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 3 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 1 ss ss hvetemel hvetemel
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • flatbrød flatbrød

Framgangsmåte

  • Kok opp vann med buljongterning.

  • Skjær fisken i biter, legg den i og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca. 5 minutter.

  • Ta opp fisken og sil kraften.

  • Skrell og skjær gulrot i skiver og riv ingefær.

  • Kok gulrotskivene godt møre i fiskekraften sammen med revet ingefær.

  • Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.

  • Rør sammen flytende margarin og hvetemel og pisk det inn i gulrotsuppen.

  • La suppen småkoke i ca. 5 minutter.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Legg fiskebitene i suppen og la de bli varme.

Server suppen med persille drysset over og flatbrød ved siden av.

Tips: I denne suppen kan du for eksempel erstatte fisken med fiskeboller eller rester av kokt fisk.
Et glutenfritt alternativ får du ved å bruke maisennamel istedenfor hvetemel.