Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften befinner alle de beste smakene i en og samme form. Sei, reker og grønnsaker ovnsbakt i en skalldyrsaus - kan det bli bedre? 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 500 g g reker, med skall reker, med skall
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss tomatpuré tomatpuré
  • 1 dl dl vann vann
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 2 dl dl kremfløte kremfløte
  • 3 stilk stilk timian, frisk timian, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat, blandet salat, blandet
  • flatbrød flatbrød

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær seien i porsjonsstykker og rens rekene. Ta vare på rekeskallene.

  • Legg seistykkene i en smurt, ildfast form.

  • Skjær gulrot og sjalottløk i små terninger, og fres det i smør til løken er blank.

  • Rør inn rekeskall og tomatpuré, og la det frese et par minutter.

  • Hell på vann og sitronsaft, og la det koke inn til væsken er halvert.

  • Tilsett kremfløte, timianstilker og la sausen småkoke under lokk i 15-20 minutter.

  • Sil sausen og klem ut så mye væske av rekeskallene som mulig.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Hell sausen over seien, dekk til med aluminiumsfolie og bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.

  • Ta ut formen og ha i rekene det siste minuttet av steketiden.

Server med en grønn salat og flatbrød til. Dryss gjerne litt dill over hvis du har.

Tips: Tilbehøret kan du variere i det uendelige. Hva med fullkornsris eller byggris til, som et sunt og godt alternativ?