Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sei i kaperssmør er en klassisk rett, som ikke krever mange ingredienser. Oppskriften passer perfekt inn i en hektisk hverdag.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss salt salt

Kaperssmør

  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 75 g g smør smør
  • 2 ss ss kapers kapers
  • 1 ss ss sennep, grov sennep, grov

Tilbehør

  • 4 pors pors couscous couscous
  • 16 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Skjær seien i mindre stykker, dryss salt over stykkene og la dem ligge i ca. 15 minutter.

  • Skyll av saltet i kaldt vann og tørk seien lett med et kjøkkenpapir.

  • Ha litt vann i en stor stekepanne og damp seistykkene under lokk på middels varme, til dem er så vidt gjennomkokte, 8-10 minutter. 

Kaperssmør

  • Finhakk persille og dill.

  • Smelt smør og ha i persille, dill, kapers og sennep.

  • Tilsett i litt av kraften til fisken i smørblandingen og rør godt.

Tilbehør

  • Kok couscous etter anvisning på pakken.

  • Ha cherrytomater på et stekebrett, drypp olivenolje over og stek i stekeovnen i 15 minutter.

Server sei med kaperssmør dryppet over, couscous og cherrytomater.