Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ingefær passer godt til fisk, særlig sei. I denne oppskriften marinerer vi sei i ingefær, sjalottløk og soyasaus, og serverer den med smørdampede rotgrønnsaker. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein

Marinade

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 3 ss ss soyasaus soyasaus
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje

Grønnsaker

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 2 stk stk persillerot persillerot
  • 2 ss ss vann vann
  • 1 ss ss smør smør
  • 0,5 ts ts salt salt

Tilbehør

  • potet potet
  • persille, frisk persille, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær sei i porsjonsstykker.

Marinade

  • Finhakk sjalottløk og riv ingefær.

  • Bland sammen alle ingrediensene til marianden i en skål, ha i fiskestykkene og la dem marinere i ca. 30 minutter.

  • Ta opp seistykkene og tørk dem med et tørkepapir.

  • Kok opp marinaden i en dyp stekepanne, ha i seistykkene og la dem trekke under lokk til de er ferdige, 7-8 minutter.

Grønnsaker

  • Skjær gulrot og persillerot i tynne strimler.

  • Ha vann, smør og salt i en kasserolle, og la grønnsakene dampe under lokk til de er så vidt møre, 3-4 minutter.

Server seien med rotgrønnsaker og kokt potet. Dryss gjerne litt finhakket persille over.