Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Stekt seifilet servert med løk er en klassiker. Prøv med en blanding av flere løktyper, det gir en ny vri på seibiffen. Remuladen gjør retten ekstra smakfull.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 100 g g salt salt
  • 1 dl dl hvetemel hvetemel
  • smør smør

Løkblanding

  • 4 stk stk sølvløk, syltet sølvløk, syltet
  • 4 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk purre purre
  • 1 bunt bunt gressløk gressløk
  • 4 ss ss smør smør
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Remulade

  • 2 dl dl majones majones
  • 1 dl dl rømme rømme
  • 2 stk stk ansjosfilet ansjosfilet
  • 2 ts ts kapers kapers
  • 1 ss ss sylteagurk sylteagurk
  • 0,5 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • poteter potet
  • 12 dl dl vann vann

Framgangsmåte

  • Skjær seien i serveringsstykker.

  • Rør sammen kaldt vann og salt, og la fiskestykkene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter. 

  • Ta fiskestykkene opp og tørk dem godt med tørkepapir.

  • Vend stykkene i hvetemel, rist av overflødig mel og brun dem i smør i ca. 2 minutter på hver side.

Løkblanding

  • Skjær løk, rødløk, sjalottløk, purre og gressløk i tynne skiver. La sølvløk være hel. 

  • Brun all løken i smør, tilsatt sukker.

  • Tilsett sitronsaft og skall fra sitron og la det surre til det blir mykt.

  • Smak til med salt og pepper.

Remulade

  • Finhakk ansjosfilet, kapers, sylteagurk, sjalottløk og persille.

  • Rør sammen ingrediensene til remuladen og smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.

Server seibiffen med løk, remulade og kokte poteter.