Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

På en kald vinterdag egner denne seigryten seg ekstra godt. Mens du fyrer i peisen står gryten og godgjør seg. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk purre purre
  • 1,5 dl dl vann vann
  • 2 ts ts maisennamel maisennamel
  • 2 dl dl seterrømme seterrømme
  • 1 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • 0,25 stk stk sitroner sitron

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær seien i serveringsstykker.

  • Finhakk timian, skjær gulrot i skiver og purre i ringer.

  • Ha vann i en vid gryte eller stekepanne med høye kanter.

  • Kok gulrot i 2 minutter under lokk og ha i purre. 

  • Rør maisennamel inn i seterrømme, sammen med halvparten av timian, salt og pepper.

  • Hell det over grønnsakene og gi det et oppkok. 

  • Ha seien i gryten og kok på svak varme under lokk til alt er mørt, ca. 10 minutter. Snu gjerne fisken en gang i løpet av koketiden.

  • Dryss over resten av timian, salt og pepper, og saften av sitron rett før servering. 

Server seigryten med kokte poteter.

Tips: Seterrømmen kan fint byttes ut med lett crème fraîche som et lettere alternativ.