Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Fiskekaker av sei med curry er små, men smakfulle. Med gode dippsauser ved siden av passer de utmerket til tapas. I denne oppskriften lager du din egen tartarsaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 350 g g seifilet, uten skinn og bein seifilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts salt salt
  • 2 ts ts curry paste, rød curry paste, rød
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 1 ss ss fiskesaus fiskesaus
  • 1 stk stk egg egg
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • rapsolje rapsolje

Tartarsaus

  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 1 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 dl dl soyaolje soyaolje
  • 3 stk stk sylteagurk sylteagurk
  • 3 ss ss kapers kapers
  • salt salt

Tilbehør

  • sweet chilisaus sweet chilisaus

Framgangsmåte

  • Kjør sei og salt raskt i en foodprosessor til en jevn deig.

  • Tilsett curry paste, revet skall av lime, fish sauce og egg, og kjør til alt er blandet.

  • Juster med mel hvis farsen er for løs.

  • Rør inn finhakket vårløk.

  • Stek en prøvekake og juster smaken om nødvendig.

  • Form til små fiskekaker, og stek kakene i litt rapsolje til de er gjennomstekte og gylne.

Tartarsaus

  • Rør eggeplomme sammen med sitronsaft, dijonsennep og  presset hvitløk.

  • Spe med olje, litt om gangen, mens du rører hele tiden.

  • Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.

Server seikakene med tartarsaus og sweet chilisaus ved siden av.