Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Blinis er russiske, tykke pannekaker laget med gjær og bokhvetemel. Blinis med eggesalat og sild passer godt til julens koldtbord eller som en forrett. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk kryddersildfilet kryddersildfilet

Blinis

  • 1 dl dl bokhvetemel bokhvetemel
  • 1,5 dl dl hvetemel hvetemel
  • 0,25 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts tørrgjær tørrgjær
  • 2 stk stk egg egg
  • 3 dl dl melk melk
  • 50 g g smør smør

Eggesalat

  • 4 stk stk egg egg
  • 0,25 stk stk paprika paprika
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 dl dl majones majones
  • 0,5 dl dl rømme rømme
  • 1 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 2 dråper dråpe tabasco tabasco
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • dill dill

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.
  • Skjær sildefiletene i jevnstore biter.

Blinis

  • Bland bokhvetemel, hvetemel, salt og tørrgjær.
  • Pisk sammen egg og melk, og bland det inn med det tørre.
  • Pisk til du har en klumpfri røre og la den svelle i ca. 20 minutter.
  • Smelt smør og bland det inn med røren.
  • Stek små, tykke pannekaker på begge sider, til de får en brunlig farge.

Eggesalat

  • Hardkok egg i ca. 9 minutter.
  • La eggene avkjøle før du skreller av skallet og grovhakker dem.
  • Finhakk paprika og vårløk.
  • Bland sammen egg, paprika, vårløk, majones og rømme.
  • Smak til med sitronsaft, tabasco, salt og pepper.
  • Smør eggesalat over blinisene, og topp med eggesalat og sild.

Server blinis med dill drysset over.

Tips: Bokhvetemel kan erstattes med byggmel.