Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

Persille setter deilig smak på disse sildekakene, men du har kanskje en annen favoritturt til denne oppskriften? Husk at sildekakene også kan serveres som burger i brød.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g sildefilet sildefilet
  • 1 ts ts salt salt
  • 1,5 dl dl lettmelk lettmelk
  • 1 stk stk løk løk
  • 3 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 0,5 ts ts pepper pepper
  • 2 ss ss potetmel potetmel
  • margarin, flytende margarin, flytende

Tilbehør

  • poteter potet
  • gulrot gulrot
  • løk løk

Framgangsmåte

  • Skjær sildefilet i biter, og kjør noen sekunder i en foodprosessor sammen med salt.

  • Spe med iskald lettmelk, litt og litt om gangen, mens foodprosessoren kjører.

  • Finhakk løk og persille, ha det i farsen sammen med pepper og potetmel og bland godt.

  • Form farsen til flate kaker og stek i flytende margarin til de er gyllenbrune.

Server sildekakene med kokte poteter, stekt løk og revet gulrot.

Tips: Pass på at alle ingrediensene er iskalde mens du jobber.