Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Sild er en av klassikerne på koldtbordet når det er høytid. I denne oppskriften med appelsin og ingefær vil du få en friskere smak på silden. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 6 stk stk kryddersildfilet kryddersildfilet
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 25 g g ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 stk stk løk løk

Eddiklake

  • 1 dl dl eddik, 7% eddik, 7%
  • 2 dl dl sukker sukker
  • 3 dl dl vann vann
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 5 stk stk pepper, hel sort pepper, hel sort

Framgangsmåte

  • Smak på sildefiletene og legg dem i vann eller melk et par timer dersom de er for salte.

  • Skjær sildefiletene i biter. 

  • Skrell og skjær det gule på appelsinskallet i tynne strimler.

  • Forvell appelsinskallet ved å koke opp skallet i kaldt, usaltet vann og sile av kokevannet. Dette gjøres to ganger.

  • Riv ingefær og skjær løk i tynne strimler.

Eddiklake

  • Bland eddik, sukker og vann.

  • Kok opp og sett til side for avkjøling. 

  • Tilsett appelsinskall og revet ingefær.

  • Legg sild, løk, laurbærblad og sortpepper lagvis i et glass. Hell over avkjølt eddiklake.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 2 uker.