Hopp til hovedinnhold

Primær navigasjon

En frisk karrisild får du ved å tilsette eple. Prøv denne oppskriften som tar utgangspunkt i påleggssild på glass. Raskt og enkelt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 glass glass kryddersild kryddersild
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 1 stk stk eple eple
  • 1 stk stk sylteagurk sylteagurk
  • 2 ss ss kapers kapers

Karrisaus

  • 150 g g majones majones
  • 3 ss ss crème fraîche crème fraîche
  • 2 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 2 ss ss karri karri
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Skjær vårløk i skiver, og eple og sylteagurk i terninger.

  • Hell laken av silden og bland silden den med vårløk, eple, sylteagurk og kapers.

Karrisaus

  • Bland sammen ingrediensene til karrisausen og smak til med karri, salt og pepper.

  • Bland karrisausen og sildeblandingen forsiktig sammen. 

  • Ha blandingen over i et glass eller krukke og legg på lokk.

  • Karrisild kan serveres nylaget.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.   

Tips: Dersom du vil lage alt fra grunnen av kan du erstatte kryddersild på glass og heller bruke kryddersildfileter og lage eddiklake.