Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Rømmesild er en av de klassiske sildevariantene. Her gir vi deg en enkel oppskrift på en litt annen variant som tar utgangspunkt i påleggssild på glass.  

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 glass glass kryddersild kryddersild
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 2 ts ts sukker sukker
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 1 ts ts timian, frisk timian, frisk

Framgangsmåte

  • Finhakk hvitløk og rødløk. Bland crème fraîche med saften fra sitron, salt, sukker og pepper.

  • Tilsett hvitløk, rødløk og timian, og smak til med sukker og ev. salt eller pepper.

  • Hell laken av silden og bland sildebitene forsiktig med den nye sausen.

  • Ha det hele over i et glass eller krukke og legg på lokk.

  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.

Silden er holdbar i kjøleskapet i ca. 1 uke.

Tips: Dersom du vil lage alt fra grunnen av kan du erstatte kryddersild på glass og heller bruke kryddersildfileter og lage eddiklake.